У теплицях України виростили на 3% менше овочів та зелені

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 29
Ви зараз переглядаєте У теплицях України виростили на 3% менше овочів та зелені

За інформацією від Державної служби статистики, у 2023 році господарства різних форм власності в Україні виростили 258,3 тисячі тонн овочів у закритому ґрунті, що на 3% менше, ніж роком раніше, коли виробництво склало 266,2 тисячі тонн.

Площі, використані для вирощування цих овочів, зменшилися на 1,5%, складаючи 4,4 тисячі гектарів. Зокрема, було вирощено 253,3 тисячі тонн плодових овочів закритого ґрунту, що на 2,8% менше від попереднього року, на зменшених до 4,2 тисячі гектарів площах. Основним продуктом були помідори — 142,4 тисячі тонн (зростання на 1%). Виробництво огірків та корнішонів склало 106,9 тисячі тонн (падіння на 7,4%), а солодкого перцю — 3,8 тисячі тонн (зростання на 11%).

Також було зібрано 1,4 тисячі тонн цибулинних овочів закритого ґрунту, таких як порей, шалот, ріпчаста цибуля та часник, що на 8,4% менше, ніж у попередньому році, на площах, які скоротились на 17,4% до 40,4 гектара.

Виробництво редиски знизилося на 6,5%, до 0,58 тисячі тонн, зібраних з 20,4 гектарів (зменшення на 5,8%).

Листкові та стеблові овочі займали 74,3 гектара (зростання на 2%), де було зібрано 2,8 тисячі тонн капусти, салату, кропу та петрушки, що на 11% менше, ніж раніше.

agrarii-razom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь