Стартап, що виростив м’ясо із клітин яйця, очікує згоди на початок його продажів

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 130
Ви зараз переглядаєте Стартап, що виростив м’ясо із клітин яйця, очікує згоди на початок його продажів

Очікується, що процес триватиме від 18 до 24 місяців

Vital Meat – одна з небагатьох компаній, яка намагається вивести на ринок Великобританії культивоване м’ясо. Раніше заявку до місцевих регуляторних органів подала також Aleph Farms, яка створює у лабораторії  яловичі стейки.

Vital Meat подав досьє інноваційного продукту в Агентство харчових стандартів (FSA) і Food Standards Scotland. Наступним кроком стане оцінка заявки вченими та експертами цих регуляторних органів.

Півроку тому Vital Meat подала подібну заявку на продаж культивованої курки у Сінгапурі. 

Vital Meat використовує фармацевтичну технологію для перетворення клітин із запліднених курячих яєць у м’ясо

Стартап прикладає чимало зусиль, щоб дійти до етапу комерціалізації унікальної їжі. Під час демонстрації в Парижі страву, схожу на м’ясні оладки із культивованої курятини Vital Meat приготував шеф-кухар Жан-Марі Бодік із ресторану Le Ciel de Rennes, відзначеного зіркою Мішлена.

Повільно готуючи на звичайній сковороді, Бодік миттєво відчув запах, який нагадує тушковану курку. Але на цьому етапі через брак клітковини в інгредієнті продукт залишився «трохи зернистим». «Як тільки ми дійшли до смаження, з’явився смак курки-гриль. Але більше це нагадує смажену курячу шкіру», – поділився тоді він.

За два роки компанія вдосконалила свій продукт. Зараз Vital Meat співпрацює з сінгапурським шеф-кухарем, а також декількома харчовими компаніями, щоб підготуватися до швидкого запуску на ринок, як тільки отримає на це дозвіл.

agrarii-razom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь