У новому сезоні ЄС збільшить виробництво соєвого шроту

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 20
Ви зараз переглядаєте У новому сезоні ЄС збільшить виробництво соєвого шроту

Країни ЄС у новому 2024/25 МР збільшать виробництво соєвого шроту завдяки збільшенню врожаю сої (фактично очікується рекордний валовий збір). Проте ЄС залишиться нетто-імпортером цієї продукції. Такий прогноз озвучила головний товарний аналітик «ASAP Agri» Катерина Мудріян під час виступу на конференції VegOil&Meals Trade 14 червня в Севільї (Іспанія).

Вона зазначила, що ЄС є нетто-імпортером шроту з насіння олійних культур, оскільки має великі обсяги споживання – приблизно 50 млн тонн, а власне виробництво покриває близько 63% усіх потреб.

При цьому левову частку в загальному імпорті займає соєвий шрот – близько 80%. А загальне споживання соєвого шроту в ЄС становить 60%.

За словами спікера, ріпаковий шрот займає близько 30% від усього споживання, але його імпорт – найменший (бо ЄС виробляє майже весь обсяг, необхідний для споживання, завдяки врожаю ріпаку).

Найменшу частку в загальному споживанні займає соняшниковий шрот – 10% і близько 13% імпорту.

Як зазначила експерт, у 2023/24 МР імпорт соєвого шроту в ЄС був найнижчим за 5 років і майже на 1 млн тонн менше, ніж у минулому сезоні.

«Бразилія є основним постачальником даної продукції до ЄС із часткою 63% у 23/24 МР, що майже на 12% більше, ніж минулого року. Україна також збільшила частку поставок соєвого шроту до ЄС з 2% до 3% цього сезону», – розповіла К. Мудріян.

У новому сезоні ЄС збільшить виробництво соєвого шроту1

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь