Аграріям прифронтових областей України потрібно понад 7 тисяч рукавів для зберігання зерна – Мінагрополітики

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 197

Загальна потреба в рукавах для зберігання зерна у фермерів прифронтових областей України наразі становить понад 7 тис. одиниць. Таку оцінку озвучив виконуючий обов’язки міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час зустрічі з керівником регіональних програм FАО у Європі та Центральній Азії Раймундом Йеле та головою офісу організації в Україні П’єром Вотьє, повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Як зазначається, під час зустрічі сторони обговорили надання допомоги малим агропідприємствам України в забезпеченні генераторами і засобами для зберігання зерна (зерновими рукавами).

Зокрема, Т. Висоцький наголосив, що масові обстріли РФ призвели до значного дефіциту електроенергії в Україні, результатом якого є відключення електропостачання, що негативно впливає на роботу агросектору.

«Відсутність електрики та перебої з її постачанням суттєво ускладнюють роботу агропідприємств. Також ризики обстрілів у прифронтових областях впливають на можливості збереження врожаю. Потреба в додаткових ємностях для зберіганні в прифронтових областях восени 2024 р. може сягати 1,4 млн тонн», – наголосив виконуючий обов’язки міністра.

Представники FАО пообіцяли разом з донорами опрацювати запит на екстрені потреби українських аграріїв.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь