На ринку молочних продуктів України частка фальсифікату досягла 30%

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 35
Ви зараз переглядаєте На ринку молочних продуктів України частка фальсифікату досягла 30%

Про це повідомив виконавчий директор Спілки молочних підприємств України Арсен Дідур, передає пресслужба СМПУ.

«Нашій галузі зараз заважає велика частка фальсифікату молочних продуктів і невідповідність якості сировини. Відсутня і простежуваність, яку Європа вимагає від нас. Це в господарствах населення. Перше – повинна бути затверджена стратегія розвитку молочного тваринництва в державі. Друге – більш вимогливо держава має сформувати з господарств населення якісь малі та середні сімейні ферми та забезпечити їх обладнанням. У держави є всі можливості, як Держпродспоживслужба, так і поліція, щоб явище фальсифікату побороти. Фальсифікація доходить вже до 30%», – заявив Арсен Дідур.

Він додав, що основна частка фальсифікату – це масло, сири (де під виглядом сиру продається сирний продукт із додаванням жирів), велику частку займає кисломолочний сир.

На думку Арсена Дідура, замість підвищення податків державі краще звернути увагу на такий тіньовий сектор.

«Ми просили зняти заборону на перевірку підприємств з погляду експлуатаційних дозволів. Щоб з’ясувати, де та що виробляється. Є близько 1,5 тис. експлуатаційних дозволів, а у нас, за нашими даними, працюючих заводів близько 150 (не беручи до уваги крафтові виробництва). А дозволів вдесятеро більше. Хтось використовує ці потужності, які легалізовані та на яких нічого не виробляється, а виробляють незрозуміло де, і це наповнює ринки, дрібну роздрібну торгівлю. По-перше, це небезпечно. По-друге, це веде до закриття багатьох підприємств, які могли б працювати, але не витримують такої викривленої конкуренції», – розповів Арсен Дідур.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь