Світові ціни на продовольство в червні загалом залишалися стабільними

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 26

У червні середнє значення Індексу продовольчих цін, яке визначається аналітиками Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, склало 120,6 пункту, не змінившись порівняно з переглянутим показником за травень, повідомила прес-служба FАО.

Як пояснюється, зазначена стабільність була зумовлена ​​тим, що зростання значення індексів цін на рослинні олії, цукор та молочну продукцію було компенсовано зниженням значення індексу цін на зернові, тоді як значення індексу цін на м’ясо залишалося майже без змін.

«Середнє значення індексу цін на зернові у червні склало 115,2 пункту, що на 3,5 пункту (на 3%) нижче за травневий показник. Порівняно з попереднім місяцем у червні знизилися світові експортні ціни на всі основні види зернових. Зниження цін на пшеницю здебільшого стало відображенням сезонних коливань у зв’язку з поточною збиральною кампанією у Північній півкулі. Пом’якшенню цінового тиску частково сприяло також деяке покращення видів на врожай у низці провідних країн-експортерів, включаючи Казахстан та Україну, поряд із встановленою Туреччиною тимчасовою забороною на імпорт», – зазначили експерти.

Крім того, у червні також впали експортні ціни на кукурудзу у зв’язку з початком жнив у Аргентині та Бразилії, де зараз очікується більший, ніж передбачалося раніше, обсяг виробництва. Крім того, зниженню цін також сприяло більш значне, ніж прогнозувалося раніше, збільшення посівних площ під кукурудзою у США.

«Середнє значення індексу цін на рослинні олії у червні становило 131,8 пункту, що на 4 пункти (на 3,1%) вище за травневий показник, і є найвищим рівнем з березня 2023 р. Це збільшення було обумовлено зростанням котирувань пальмової, соєвої та соняшникової олій, тоді як ціни на ріпакову олію залишалися практично незмінними», – зазначається в повідомленні.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь