Фермери-переселенці вирощують кавуни, дині і цукрову кукурудзу на Одещині

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 23
Ви зараз переглядаєте Фермери-переселенці вирощують кавуни, дині і цукрову кукурудзу на Одещині

Експериментують із вирощуванням цукрової кукурудзи, кавунів і динь в Ізмаїльському районі Одещини аграрії, які прибули з Херсонщини і Луганщини.

Про це повідомляє yug.today.

Директор РАБК «Ново-Некрасівський» Віктор Кіліян розповів, що з аграріями Олександром Третяковим з Лисичанська та Любомиром Кравченком зі Скадовська їх познайомив колега. Відтак, він запропонував їм спробувати вирощувати незвичні для його господарства культури як кавун, диня і цукрова кукурудза.

Зокрема, Олександр Третяков в господарстві займається вирощуванням раннього сорту цукрової кукурудзи Ракель на крапельному зрошенні. Її висаджували розсадним способом, проводили мульчування плівкою. Попри те, що рослини виросли нижчі, ніж очікувалося, качани сформувалися масою близько 350 г. Пасинкувати рослини, зі слів аграрія, доводилося кілька разів.

«На іншому полі висіяли цей же сорт, але пізніше (наприкінці квітня) та по no-till. Пасинкували тільки один раз, наступне пасинкування буде після формування качанів. У середині квітня на площі 2 га були посіяли кавуни ранньостиглого сорту Редстар з урожайністю 35-30 т/га. Ще сорти Талісман, Нун і Арашан», — розповів аграрій.

Під дині в господарстві відвели 4 га, зокрема, ще 4,5 га — під пізньостиглі сорти. Любомир Кравченко каже, що сорт дині Дакаро на площі 3,5 га висаджували розсадою з теплиці під мульчу. Перевага сорту в його ранньостиглості, вага однієї дині — 1,5-2 кг. Насінням під мульчу висіяли сорти Ефіопка, Дніпровська.

Фермери кажуть, що вперше висадили баштанні культури на новому ґрунті і це свого роду експеримент для них, адже кліматичні умови Одещини відрізняються від Херсонщини і Луганщини. До того ж, нічні заморозки та великі перепади температур цьогоріч призвели до стресу у рослин на початкових фазах розвитку. Втім, рослини оговталися і вже зараз фермери збирають врожай цукрової кукурудзи і ранньостиглі кавуни.

Меланія Несмачна, SuperAgronom.com

Головні агроновини України та світу

Головні агроновини України та світу

superagronom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь