Інвестор Усть-Дунайського порту планує розвивати перевалку в іншому місці

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 16

Компанія «Еліксир Україна», яка у 2023 р. стала переможцем приватизаційного аукціону стосовно єдиного майнового комплексу ДП «Морський торговельний порт Усть-Дунайськ», планує в подальшому не використовувати для перевалки об’єкти у Вилковому і Кілії, зосередившись на розвитку терміналу на 40-му кілометрі Дунаю, який має намір придбати. Про це заявив власник ТОВ «Еліксир Україна» Валерій Віхренко, повідомляє ЦТС із посиланням на інформацію Юг.Today.

Як зазначив бізнесмен, зараз основну діяльність компанія веде в портопункті Кілія, де здійснюється імпорт добрив та експорт зернових. Портовим оператором виступає стивідорна компанія «Вімексім Логістик», власником якої також є В. Віхренко.

Власник «Еліксир Україна» повідомив про прийняте рішення не використовувати для перевалки вантажів район затону Базарчук у Вилковому, оскільки територія, на якій розташовані об’єкти, що наразі належать компанії, знаходиться безпосередньо біля рекреаційної зони. Також у перспективі компанія має намір відмовитися від перевалки в портопункті Кілія.

«Адже екологічніше було б використовувати перевантажувальні термінали поза населеними пунктами, такими як на 40-му кілометрі Дунаю. Відомо, що власник цього термінала – ТОВ «Краншип» оголосив про його продаж, як і іншого свого майна, даною можливістю планує скористатись ТОВ «Еліксир Україна», найближчим часом має бути укладена угода. На території 40-го кілометра побудують два зернових склади», – йдеться в повідомленні.

Наразі в планах інвестора також облаштувати в портопункті Кілія майданчик для перевалки мінеральних добрив у біг-бегах.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь