В другій декаді липня погодні умови в Україні були несприятливими для пізніх агрокультур – Укргідрометцентр

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 114
Ви зараз переглядаєте В другій декаді липня погодні умови в Україні були несприятливими для пізніх агрокультур – Укргідрометцентр

Про це повідомляє GrainTrade з посиланням на Укргідрометцентр.

«Високі температури повітря та ґрунту на тлі посухи та суховіїв негативно вплинули на розвиток посівів пізніх культур. У південних, східних та центральних областях у рослин кукурудзи, соняшника, сої і гречки спостерігалося передчасне підсихання листків нижнього ярусу та скручування верхніх листків, засихання листків у зеленому стані, подекуди повне висихання рослин, слабке формування репродуктивних органів, зокрема кошиків соняшника. Також зафіксовані опіки на обгортці качанів кукурудзи», – повідомляє Укргідрометцентр.

За даними фахівців, зволоженість ґрунту на більшості площ зменшилася до незадовільного рівня, і лише на окремих полях західних та північних областей, де пройшли дощі, запаси продуктивної вологи в метровому шарі ґрунту були задовільними.

Експерти Barva Invest прогнозують, що внаслідок спеки урожай кукурудзи в Україні у 2024/25 МР зменшиться у порівнянні з попереднім сезоном на 21% до 24,4 млн т, а керівник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко вважає, що виробництво кукурудзи скоротиться на 20-30%.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь