Зниження врожаю зернових на півдні РФ компенсують Урал та Сибір – експерт

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 23

Компанія ПроЗерно оприлюднила черговий прогноз збирання зерна в РФ у 2024 р., відповідно до якого загальний урожай становитиме 128 млн тонн. При цьому валовий збір пшениці оцінюється в 82,5 млн тонн, ячменю – в 17,2 млн тонн, кукурудзи – в 14,7 млн тонн, повідомляє Інтерфакс.

Як зазначив генеральний директор компанії Володимир Петриченко, нові оцінки не надто відрізняються від попередніх, зроблених у червні. Тоді компанія прогнозувала збирання зерна в 128,2 млн тонн, у т.ч. 82 млн тонн пшениці. Оцінка щодо ячменю становила 17,5 млн тонн, кукурудзи – 15 млн тонн.

Але якщо загальні цифри змінилися мало, то всередині регіонів можна відзначити великі зміни. Можна сказати, що відбулася трансформація внутрішньорегіональної картини», – наголосив В. Петриченко.

Зокрема, за його словами, прогноз щодо збирання зерна на півдні РФ порівняно з червневою оцінкою знижено на 1,5 млн тонн через посуху.

«З урахуванням деяких регіонів Поволжя втрати можна оцінити у 2 млн тонн. Але це компенсовано гарним станом посівів та поліпшенням видів на врожай у Сибіру, ​​насамперед, і на Уралі. Тобто втрати на об’єднаному півдні та частково у Поволжі в 2 млн тонн компенсовані приростом 2 млн тонн за Уралом. Щодо кукурудзи, то прогноз її збору знижений через посуху», – пояснив експерт.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь