На підтримку українських агровиробників USAID залучило втричі більше коштів, ніж планувалося

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 21
Ви зараз переглядаєте На підтримку українських агровиробників USAID залучило втричі більше коштів, ніж планувалося

Ініціатива стійкості сільського господарства в Україні (AGRI-Україна) за два роки залучила до українського агросектору понад $510 млн з боку приватного сектору та міжнародних донорів.

Відзначається, що з липня 2022 року ініціатива AGRI-Україна допомогла понад 14 тис. українських аграріїв (що складає 32% зареєстрованих у країні агровиробників) отримати насіння, добрива, ЗЗР, доступ до складських площ і фінансових ресурсів для того, щоб збирати врожаї.

Очікується, що те насіння, яке було розподілене у межах AGRI-Україна, дасть змогу підвищити виробництво кукурудзи та соняшнику на 430 тис. т, а це забезпечить українським виробникам додатковий дохід у понад $90 млн.

Ресурси у $510 млн втричі перевищують той початковий цільовий показник, що був визначений USAID. Минулого року AGRI-Україна розширила коло своїх партнерів — до їхнього числа увійшли 26 українських агрокомпаній, американська компанія з виробництва насіння Gowan Seed, а також міжнародні фінансові інституції — такі як ЄБРР. Окрім того, до ініціативи долучилися Республіка Корея та Японське агентство міжнародного співробітництва.

Для довідки: два роки тому Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) створило Ініціативу стійкості сільського господарства в Україні (AGRI-Україна) — програму, що залучає як державні ресурси, так і кошти приватного сектору до того, щоб зміцнити виробництво та експорт української аграрної продукції й загальносвітову продовольчу безпеку.

Джерело:
Agroportal.ua

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь