Близько 73 відсотків сільськогосподарського бюджету Індії виділяється на субсидії та схеми соціального забезпечення: ICRIER, – огляд іноземних ЗМІ 29 липня – 02 серпня 2024

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 1 190
Ви зараз переглядаєте Близько 73 відсотків сільськогосподарського бюджету Індії виділяється на субсидії та схеми соціального забезпечення: ICRIER, – огляд іноземних ЗМІ 29 липня – 02 серпня 2024

Відповідно до звіту Індійської ради з досліджень міжнародних економічних відносин (ICRIER), значна частина сільськогосподарського бюджету Індії, приблизно 73%, виділяється на програми соціального забезпечення та субсидії. Ці ініціативи, такі як Національна програма гарантій зайнятості в сільській місцевості Махатми Ганді (MGNREGS) і субсидії на продукти харчування та добрива, становлять значну суму рупій. У звіті йдеться, що субсидії на продовольство та добрива становили понад 50 відсотків бюджету Союзу для сільського та аграрного секторів у 25 фінансовому році. У звіті також зазначено, що ці ініціативи, спрямовані на добробут і зростання, не вирішують основну проблему низьких доходів у сільській місцевості. 

Низькі доходи сільськогосподарських домогосподарств впливають на попит на несільськогосподарські товари та ще більше обмежують зростання виробничого сектора. Зростання доходів у сільській місцевості відіграватиме важливу роль у зростанні виробничого сектора, чого можна досягти за рахунок інвестицій у дослідження та розробки сільського господарства, іригацію та підвищення кваліфікації замість того, щоб покладатися виключно на традиційні схеми соціального забезпечення, йдеться у звіті.

У бюджеті на 2024 рік міністр фінансів Нірмала Сітхараман запропонувала кілька заходів для стимулювання сільськогосподарського сектора, включаючи впровадження нових високоврожайних сортів насіння, забезпечення природного землеробства, сприяння самозабезпеченню олійним насінням і бобовими, а також цифрову громадську інфраструктуру для фермерів.

Джерело Livemint

Китай збирається накопичувати більше пшениці

Китай посилює державні закупівлі пшениці, щоб підтримати місцеві ціни, після того, як проливні дощі змусили деяких фермерів ‘вивантажити’ свій урожай на ринок, який і так переповнений зерном.

Відповідно до публікації WeChat у середу, Sinograin та її філії збираються купувати більше пшениці нового врожаю для своїх резервів. Державний запасник зробив подібну обіцянку, коли збір урожаю почався в червні, але ціни продовжували коливатися поблизу трирічного мінімуму через поєднання достатньої пропозиції та слабкого попиту.

Джерело Bloomberg

Прогноз виробництва пшениці: зміни в 2024 році

Незважаючи на те, що площі під пшеницею у 2024 році є нижчими порівняно з роком, оцінки світової пропозиції та попиту на сільськогосподарську продукцію в липні 2024 року свідчать про виробництво пшениці в США на рівні 54,6 млн. тонн, що на 10% більше, ніж у попередньому році завдяки збільшенню врожайності, покращенню погоди та хорошій вологості. Оцінки Міністерства сільського господарства США також свідчать про відновлення оптимізму щодо експорту: липневі прогнози встановлюють експорт на рівні 22,4 млн. тонн, що є найвищим показником з 2020/21 років, але все ще на 15% нижче середнього показника за п’ять років до посухи. У той час, як збираються врожаї на рівнинах США, фермери бачать кульмінацію наполегливої роботи та інвестицій за рік, коли посіви переміщуються з поля в бункер, зрештою перетворюючись на продукти, які споживаються в усьому світі. Після трьох років посухи, яка знизила врожайність, вплинула на якість і призвела до майже рекордного залишення, сезон збору врожаю 2024 року видається найобіцяючішим за останній час.

Джерело The Fence Post

Спекотна погода – прокляття для овочівників

Голова Федерації асоціації фермерів-овочевиків Малайзії Лім Сер Кві сказав, що фермери по всій країні стурбовані невизначеною врожайністю через спекотні та сухі погодні умови, спричинені південно-західним мусоном, який, за прогнозами, триватиме до середини вересня.

Експерт із плантацій та агротехнологій сказав, що це може спричинити цінову нестабільність на ринку, збільшуючи вартість життя.

Джерело The Sun Malasya

Проблеми вирощування лосося в Британській Колумбії

Фермери, які вирощують лосося в Британській Колумбії, висловили занепокоєння через затримку проекту перехідних рамок для поступового припинення відкритих систем виробництва в регіоні.

Після затримок з випуском перехідних рамок для поступового припинення садкового вирощування лососевих риб у Британській Колумбії виробники лосося в регіоні висловили своє занепокоєння та розчарування урядовим Департаментом рибного господарства та океанів.

Нова дата випуску фреймворку не була названа, хоча власникам ліцензій було повідомлено, що вона може бути доступною лише у вересні 2024 року. Це сталося після оголошення на початку цього року про те, що поточні власники ліцензій отримають останнє п’ятирічне продовження ліцензії як чистий в області поступово згортається загінне господарство.

Джерело The Fish Site

Агролісництво пропонує тайським виробникам каучуку шлях до прибутку та сталого розвитку

Незважаючи на складні умови, виробництво каучуку є основним джерелом доходу для понад мільйона дрібних фермерів у Таїланді, які разом виробляють 90% значного щорічного врожаю натурального каучуку в країні. Каучук історично був основним фактором вирубки лісів у Південно-Східній Азії. У 2022 році Таїланд виробив понад 4,7 мільйона метричних тонн натурального каучуку, що становить одну третину світових поставок і робить його безперечно найбільшим виробником каучуку в світі. Проте дрібні фермери, які керують цією гігантською галуззю, стикаються з дедалі більшими проблемами, починаючи від хвороб культур і ерозії ґрунту до нестабільних ринкових цін, а також наслідків зміни клімату. Як наслідок, багатьом важко звести кінці з кінцями, і вони часто мають значні борги.

«Сьогодні фермери не можуть отримувати достатній дохід, щоб піклуватися про свої сім’ї лише від латексу», — каже Пакамарт. «Погодні умови змінюються. Минулого року виробники каучуку могли вирощувати лише близько 100 днів із 365 днів у році».

Велика частина рівнинних тропічних лісів Таїланду була вирубана десятиліття тому, щоб звільнити місце для бурхливої гумової промисловості. Знищення лісів досягло свого піку в 1990-х роках, коли виникли комерційні монокультурні плантації каучуку та пов’язана з ними мережа доріг, головним чином керована політикою того часу, яка стимулювала цю практику. Ландшафт південних провінцій, де теплий вологий клімат є сприятливим для вирощування каучуконосних дерев ( Hevea brasiliensis ), різко змінився з природного лісу на мозаїку плантацій.

Вирощування каучуку в поєднанні з рядом фруктових і деревних дерев, лікарських рослин, трав і овочів забезпечує фермерам джерело доходу в сезон дощів, коли врожайність латексу падає, і диверсифікує спектр ринків, на які вони можуть отримати доступ, тим самим зміцнюючи їхню стійкість до зміни клімату та ринку.

Дослідження також показують, що агролісомеліорація покращує екосистемні послуги на каучукових плантаціях, покращуючи якість повітря, води та ґрунту, водночас поглинаючи вуглець і забезпечуючи середовище проживання для ряду запилювачів і дикої природи.

Джерело Mongbay

Сільське господарство Казахстану спостерігає значне зростання в першому півріччі

Держава підтримує аграрну галузь шляхом надання пільгового фінансування, дотацій та інших заходів для підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Валова продукція сільського господарства Казахстану в першому півріччі поточного року досягла 1,6 трильйона тенге (3,4 мільярда доларів США). Це зростання зумовлене зростанням тваринництва на 3,5% і рослинництва на 3%.

Виробництво м’яса в живій вазі зросло на 4,1 % і склало 878,7 тис. тонн. Виробництво молока зросло на 4,8%, до 1,7 млн тонн, а виробництво курячих яєць зросло на 0,3% до 2,1 млрд штук.

Також у першому півріччі зросло виробництво сиру та сиру на 16,8%, рису плавленого на 11%, олії рослинної на 9,3%, кисломолочної продукції на 5,6%.

Валова продукція рослинництва склала 72 млрд тенге ($151,8 млн), що на 3% більше, ніж минулого року. Найвагоміший внесок у розширення справило виробництво ранніх овочів і зернових культур.

Обсяг інвестицій в основний капітал у виробництво продуктів харчування зріс на 5,4% до 68,7 млрд тенге (144,8 млн доларів США) порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Вперше загальний обсяг кредитування весняно-польових і збиральних робіт збільшено до 580 млрд тенге ($1,2 млрд).

Ще одним важливим фактором підвищення врожайності є використання якісного насіння. Цього року частка елітних сортів зросла до 9%, що на 1,9% вище, ніж у 2023 році.

Уряд затвердив комплексний план розвитку переробної промисловості до 2028 року з метою збільшення частки продуктів переробки до 70% виробленої сировини. На його реалізацію планується виділити 372 млрд тенге (784,3 млн доларів США).

Джерело Astana Times

Сицилійські фермери стурбовані впливом рекордно високих температур на сільське господарство

Сицилійські фермери закликають уряд запровадити довгострокові рішення, оскільки сильна спека та річна посуха викликають занепокоєння щодо майбутнього сільського господарства.

Фермери на Сицилії стурбовані тим, який вплив рекордно високі температури можуть мати на сільське господарство. Дехто побоюється, що їм доведеться продати своїх тварин через нестачу корму та води.

Південний італійський острів постраждав від майже бездощового року в поєднанні з надзвичайною спекою. Сицилійська метеорологічна служба (SIAS) підтвердила, що весь червень температура була вищою за середню і часто перевищувала 40 градусів за Цельсієм у багатьох регіонах.

За даними основної асоціації фермерів Італії Coldiretti, через посуху та серйозну нестачу води виробництво кормів скоротилося на 70 відсотків.

Вигляд розтрісканих сицилійських водосховищ є яскравим нагадуванням про те, що сильна спека та часті посухи стали новою нормою.

Джуліо Боккалетті, науковий директор Євро-Середземноморського центру зі зміни клімату (CMCC), пояснює, що «ми будемо мати частіші посухи. Ми будемо мати в середньому менше води. Отже, будь-яке суспільство, особливо Сицилія, має зробити три речі. Перше і найважливіше — запитати себе, чи використовуєте ви воду, дефіцитну воду для потрібних речей. А це означає, що, дивлячись на сільське господарство, приймайте рішення про те, що ви вирощуєте. По суті, чи отримуєте ви достатньо врожаю на краплю (води)».

 Джерело Euronews

agrarii-razom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь