Україна незабаром вичерпає квоти на експорт 7 видів продукції до ЄС

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 15
Ви зараз переглядаєте Україна незабаром вичерпає квоти на експорт 7 видів продукції до ЄС

Україна може зіткнутися з вичерпанням квот на експорт деяких видів сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу вже цієї осені.

Про це повідомив заступник Міністра економіки – Торговий представник України Тарас Качка, передає  «Укрінформ».

Йдеться про сім видів продукції, на які поширюються автономні торговельні заходи ЄС. Водночас, за його словами, добре складається ситуація з експортом кукурудзи. Оскільки ЄС поки що не встановлював мита на імпорт цієї культури, то навіть досягнення порогового значення, встановленого автономними заходами, не призведе до негативних наслідків для українських експортерів.

«Щодо кукурудзи, то тут перспективи справді хороші. По-перше, мито в ЄС за імпорту цієї культури поки що нульове. Тому навіть настання передбаченого автономними заходами «порога» не завдасть Україні жодної шкоди, ми й надалі безмитно торгуватимемо. Але, думаю, насправді ми будемо близькі до досягнення порогових показників, але не перевершимо їх», — сказав він.

Щодо м’яса птиці, то ситуація дещо складніша. Для того, щоб уникнути надмірної конкуренції між українськими виробниками, було введено ліцензування експорту. Завдяки цьому кількість українських експортерів птиці на європейський ринок зросла.

«Якщо раніше ми говорили про одного системного експортера, то тепер їх вже близько 10. Тому, сподіваємося, хоча квоти й буде вичерпано, до запровадження митної торгівлі все ж не дійде», — додав Качка.

Agravery

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь