Перевезення українського зерна баржами з портів Дунаю дешевшає

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 28
Ви зараз переглядаєте Перевезення українського зерна баржами з портів Дунаю дешевшає

Дисбаланс вантаж/тоннаж зберігається у всіх сегментах причорноморського ринку перевезення зерна, що дозволяє фрахтувальникам диктувати свої умови.

Сегменти «панамаксів» і «костерів» залишаються стабільними, тоді як ситуація для власників «хендісайзів» та барж погіршилася минулого тижня, через що фрахтувальники йдуть на подальші поступки, повідомляє Українська зернова асоціація з посиланням на компанію ASAP.

Таку ситуацію експерти пояснюють відсутністю значного зростання замовлень на перевезення зернових з України.

Так, фрахт суден «панамакс» з кукурудзою або пшеницею на борту з глибоководних портів Одеси до південного Китаю залишається на рівні 50-52 $/т. Ті ж самі ставки спостерігаються в напрямку Бангладеш. Фрахт до південного В’єтнаму тримається на рівні 46-47 $/т.

Фрахт суден «хендісайз» із кукурудзою з глибоководних портів Одеси до східного Середземномор’я знизився на 2 $/т, до 18-20 $/т. Така ж негативна корекція спостерігається щодо напрямків східного узбережжя Італії, куди відповідні ставки знизилися до 20-22 $/т. Фрахтові ставки до Іспанії знизилися на 1 $/т, до 22-24 $/т. До Тунісу фрахтувальники можуть зафіксувати судно «хендісайз» на рівні 23-25 $/т (-1 $/т від рівня минулого тижня).

Фрахт «костера» з кукурудзою з українських дунайських портів до Мармари та східної Греції тримається в межах 17-19 $/т та 20-21 $/т відповідно. Немає зрушень у рівнях ставок у напрямках східного Середземномор’я — вони тримаються в межах 22-24 $/т. Фрахт до ізраїльських портів тримається на рівні 29-30 $/т. Ставки також залишаються без змін у напрямках східного узбережжя Італії та Іспанії — на рівні 26-28 $/т і 28-30 $/т відповідно.

Тим часом власники барж змушені йти на додаткові поступки фрахтувальникам через дуже обмежену кількість замовлень на перевезення з українських портів Дунаю. Фрахт баржі для перевезення кукурудзи з Рені чи Ізмаїла до Констанци знизився на 1 €/т — до 10 €/т. Ставки фрахту для партії насіння соняшнику з Рені чи Ізмаїла до Русе чи Сілістри знизилися на 2 €/т — до 16 €/т.

Джерело:
Agroportal.ua

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь