Єгипет, як і раніше, має намір закупити 3,8 млн тонн пшениці до кінця року

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 23

Єгипет, як і раніше, впевнений у досягненні своєї мети — імпортувати близько 3,8 млн тонн пшениці до кінця 2024 р. — за рахунок тендерів, прямих закупівель та міжурядових угод. Про це 19 серпня заявив міністр постачання Єгипту Шериф Фарук, повідомляє Oilworld.ru.

«У нас усе ще є зелене світло для початку прямих переговорів з метою отримання кращої ціни», – заявив він журналістам.

На думку міністра, Єгипту слід надати певні «переваги» при імпорті пшениці чи то за рахунок вигідних умов оплати, чи преференційного ціноутворення, зважаючи на значущість його закупівлі пшениці.

«Ми впевнені, що зможемо купувати пшеницю за зниженими цінами в наших двох основних постачальників завдяки збалансованим зовнішнім відносинам», – сказав Ш. Фарук.

Хоча він не уточнив зазначених постачальників, відомо, що Росія та ЄС є основними постачальниками пшениці для Єгипту. Міністр також зазначив, що Єгипет вивчає можливість додавання Туреччини як нового джерела імпорту пшениці після нещодавньої значної закупівлі пшениці Алжиром у цієї країни.

Також Ш. Фарук заявив, що запаси пшениці в Єгипті наразі покривають більш ніж шестимісячний попит, але міністерство поставок має намір збільшити зазначений термін до більш ніж дев’яти місяців, щоб пом’якшити потенційну «геополітичну напруженість».

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь