СовЕкон підвищив прогноз виробництва пшениці в РФ і знизив оцінки для ячменю та кукурудзи

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 26

Агентство СовЕкон підвищило прогноз урожаю пшениці в РФ у 2024 р. до 83,3 млн тонн з мінімальних 82,9 млн тонн, як прогнозувалося раніше, повідомляє OleoScope.

«Підвищення оцінки врожаю пшениці в основному відображає очікування високої врожайності, близької до рекордної, в Сибіру та на Уралі. Хоча волога погода в цих регіонах може ускладнити жнива та потенційно знизити якість, очікується, що частка незібраних площ на кінець кампанії буде близькою до середнього рівня», — пояснили аналітики.

При цьому прогноз сумарного врожаю зерна в РФ в п.р. було знижено – до 128,4 млн тонн зі 130,5 млн тонн через зниження прогнозу врожаю ячменю та кукурудзи.

«Оцінку врожаю ячменю було знижено до 18,2 млн тонн з 19,3 млн тонн через скорочення посівних площ та низьку врожайність у південних регіонах. Прогноз урожаю кукурудзи знижений до 11,9 млн тонн з 13,4 млн тонн через вкрай несприятливі погодні умови на півдні країни. Початкова врожайність у Краснодарському краї (3,5 т/га) близька до рекордно низької», – йдеться в повідомленні.

Таким чином, урожай кукурудзи в Росії у 2024 році, на думку експертів, може зменшитися до найнижчого показника з 2018 року, коли було зібрано 11,4 млн тонн зернової.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь