Великі обсяги обробки вантажів портами України не зменшують попит на автомобільні перевезення – заступник міністра

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 28

Автомобільні перевезення в Україні залишаються критично важливими, незважаючи на зростання обсягів обробки вантажів морськими портами. Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

«Коли море «працювало» повноцінно, автомобільний потік зберігався на належному рівні. Сьогодні ми застрягли у вузькому «горлі» ПП Ягодин – Дорогуськ, який не в змозі пропустити ту кількість машин, яка прямує в країни Балтії. Попит на автомобільні перевезення залишатиметься, оскільки є товари та логістика, яка завжди забезпечується автомобілями, і менше їх також не стане», – сказав він.

Як нагадав С. Деркач, за 8 місяців роботи у п.р. порти Великої Одеси обробили 60 млн тонн вантажів, що перевищує довоєнний показник у 58,3 млн тонн за аналогічний період 2021 р.

«І хоча показники роботи морських портів вже повернулися до довоєнних рівнів, різкого спаду попиту на перевезення товарів автомобільними шляхами не прогнозується», – підкреслив заступник міністра.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь