Туреччина затвердила нову модель держпідтримки у рослинництві

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 18

Туреччина оголосила про затвердження фінансової підтримки сільгоспвиробникам на 2025-2027 рр. Відповідний указ президента країни, був опублікований в офіційному віснику Туреччини 29 серпня, повідомляє arabnews.

Як уточнюється, вказану підтримку зможуть отримати сільгоспвиробники, які спеціалізуються на вирощуванні ячменю, сафлору, соняшнику, пшениці, ріпаку, сої, сочевиці, кукурудзи на зерно, нуту, бавовнику, картоплі, цибулі та кормових культур.

Як розтлумачило Міністерство сільського господарства Туреччини, метою затвердженої трирічної моделі, яка впроваджується вперше, є «підвищення передбачуваності для виробників». Згідно з новою моделлю, фермери отримають базову фінансову підтримку, а також підтримку в плануванні та розвитку виробництва.

Базова ставка підтримки становить 244 ліри ($7,16) за 1 декар (0,1 га) посівної землі, причому виплати визначаються шляхом застосування коефіцієнтів для певних культур, які враховують також технологію виробництва, наявність джерел води та інші фактори.

Разом з тим, загальний обсяг фінансування вказаного механізму підтримки поки не надано.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь