Грузія продовжила дію мита на імпорт борошна, ячменю та висівок з Росії

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 19

Уряд Грузії продовжив дію тимчасового мита на імпорт борошна, ячменю та висівок з Росії до 1 березня 2025 р., повідомляє Sputnik Грузія.

З метою підтримки грузинських фермерів, у яких виникли проблеми з реалізацією врожаю зерна через відсутність на нього попиту, в Грузії з літа 2023 р. запроваджено тимчасове мито на імпорт борошна, ячменю та висівок. Спочатку вона діяла до 1 листопада 2023 р. Термін дії продовжували вже двічі – спочатку до 1 березня, а вдруге до 1 вересня 2024 р.

Питання про продовження дії мита порушила Асоціація виробників зерна і борошна Грузії, на думку якої мито ефективно врівноважує плаваючі тарифи на пшеницю, що імпортується, і ставить заводи в конкурентне середовище. На їхню думку, це полегшить довгострокову перспективу, в т.ч. і для тих, хто зберігає пшеницю, щоб після вересня мати можливість стабільно розглядати питання поставок на млини.

«Згідно з постановою уряду, імпорт понад 200 кг пшеничного борошна обкладався податком у розмірі 0,2 ларі за 1 кг. У жовтні 2023 р. його збільшили на 25%, тобто до 0,25 ларі за 1 кг. Імпорт же понад 200 кг ячменю та висівок оподатковується у розмірі 0,1 ларі за 1 кг», – уточнюється в повідомленні.

 

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь