Посуха не вплинула глобально на врожай та ціни на основні споживчі продукти в Україні – Висоцький

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 37

Складні погодні умови, зокрема посуха, не вплинули глобально на врожай та ціни на сільгоспкультури в Україні. Але їх наслідки можуть бути відчутними у 2025 р. і особливо це вплине на врожай озимих. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час виступу на дискусії «Посуха та війна, яким буде врожай цьогоріч і як це  вплине на економіку», повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

За його словами, українські агропідприємці вже адаптувалися до викликів з початку повномасштабного вторгнення РФ, виробництво агропродукції за всіма категоріяма культур стабілізувалося.

«Втім кліматичні зміни цьогоріч частково вплинули на врожай зернових та олійних культур, який буде меншим від минулорічного приблизно на 12%. Спека вплинула на кормові культури, внаслідок чого зменшилося виробництво молока і відповідно зросли ціни на молочні продукти. Натомість суттєвих коливань у виробництві м’яса птиці, свинини, ВРХ, яєць немає», – додав Т. Висоцький.

Також, зазначив він, очікується гарний урожай цукрових буряків. Виробництво цукру становитиме 1,6 млн тонн при внутрішньому споживанні – 900 тис. тонн. Тобто цукру достатньо і для внутрішнього ринку, і для експорту. 

«Урожай гречки буде меншим, але з урахуванням торішніх запасів крупи буде більш ніж достатньо», – резюмував посадовець.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь