Незабаром у США запровадять остаточну заборону використання дронів DJI

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 11
Ви зараз переглядаєте Незабаром у США запровадять остаточну заборону використання дронів DJI

Конгрес США ухвалив законопроект, який потенційно може заборонити використання дронів DJI.

Палата представників США ухвалила «Закон про протидію дронам КПК», який поміщає дрони DJI до списку Федеральної комісії зв’язку (FCC). Це може означати остаточну заборону використання нових моделей DJI в США, як повідомляє сайт Dronewatch .

Законопроект був представлений через побоювання щодо національної безпеки та економічних ризиків, оскільки DJI звинувачується у зв’язках з китайським урядом. Крім DJI, можуть бути порушені й інші китайські бренди, такі як Autel Robotics та Anzu Robotics.

Наступний крок – схвалення Сенату. Це може означати суттєве зрушення на ринку дронів США, де DJI в даний час займає домінуюче становище. У той же час докладаються зусилля щодо зміцнення американської індустрії дронів.

Зміцнення американської індустрії безпілотників

Крім обмеження впливу DJI, делегат Еліз Стефаник також наголошує на важливості підтримки американської індустрії дронів. Поточна монополія DJI на ринку розглядається багатьма критиками як стратегічно безвідповідальна. «Дуже важливо, щоб ми не залишалися залежними від Китаю щодо наших дронів», — каже Стефаник. З новим законодавством є надія дати американській індустрії дронів значний імпульс і дозволити їй пропонувати конкурентоспроможні альтернативи.

agrarii-razom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь