Експерти прогнозують скорочення експорту української кукурудзи

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 15
Ви зараз переглядаєте Експерти прогнозують скорочення експорту української кукурудзи

Про це заявили аналітики сільськогосподарського кооперативу ПУСК, створеного в межах Всеукраїнської Аграрної Ради, повідомляє пресслужба ВАР.

«Ми прогнозуємо врожай української кукурудзи на рівні 21-22 млн тонн, з яких близько 5 млн тонн буде спожито на внутрішньому ринку. Експортний потенціал кукурудзи оцінюється на рівні 15-17 млн тонн, що майже вдвічі менше, ніж торік», – зазначили експерти.

При цьому вони наголосили, що глобальні ринки наразі демонструють високий попит на українську кукурудзу, особливо в Європі.

«Іспанія буквально всмоктує українську кукурудзу: до кінця минулого тижня ціна піднялася до $222-224 за тонну, тоді як на початку тижня вона стартувала з $215. Португалія також підключилася до закупівель», – додають аналітики.

Проте українська кукурудза стикається з конкуренцією з боку США.

«Американські експортери пропонують кукурудзу на $2-3 за тонну дешевше, що змушує імпортерів, зокрема Іспанію, переходити на американську кукурудзу в листопаді та грудні», – сказали експерти.

Щодо цін на кукурудзу, то, незважаючи на локальні коливання, вони, як очікується, продовжать зростати в другій половині сезону.

«Ми вже бачимо тенденції до підвищення. До кінця року умовна ціна може сягнути $200-205 за тонну, а навесні – навіть $220-230. Однак у найближчі 2-3 тижні можливе тимчасове просідання цін до $175-178 за тонну», – підсумували аналітики.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь