Мінагрополітики України не виключає перегляду дозволеного до експорту обсягу пшениці

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 13

Мінагрополітики України щодня відслідковує ситуацію з експортом зернових і впевнене, що вдасться обійтися без адміністративних обмежень. Але не виключає можливого перегляду дозволеного до експорту у поточному сезоні обсягу зернової, який наразі становить 16,2 млн тонн. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, повідомляє AgroPortal.

«В Мінагрополітики не відкидають, що через кілька місяців учасникам ринку доведеться зібратися ще раз та визначитися з кінцевим обсягом експорту з урахуванням того, що в Україні не може бути дефіциту продовольчої пшениці для внутрішнього виробництва і подальшого експорту продукції переробки», – сказав він.

Т. Висоцький також звернув увагу, що галузь може отримати середньостроковий виклик — урожай наступного року, адже в багатьох регіонах України триває посуха, і є вже зниження площ озимого ріпаку.

«По озимій пшениці задекларовані попередні наміри посіву 4,5-5 млн га, але за умови сприятливих погодних умов. Тому потрібно зважати на ситуацію і загрози наступного маркетингового року», — підкреслив перший заступник міністра.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь