Названо умови, за яких Україна зможе зробити прорив у адаптації до стандартів ЄС

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 8
Ви зараз переглядаєте Названо умови, за яких Україна зможе зробити прорив у адаптації до стандартів ЄС

Перехід українського агросектору на нові стандарти ЄС повинен бути поступовим.

Таку думку висловив міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль під час зустрічі з делегацією Представництва Європейського Союзу в Україні та Проєкту ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства» (IPRSA).

«Щоб фермери могли запровадити їх у виробництві та забезпечити сталий розвиток села. Щоб фермери розуміли, що адаптація до стандартів ЄС — це висока якість, безпечність агропродукції, підвищення конкурентоспроможності та розширення експортних ринків. За таких умов Україна зможе зробити прорив у процесі адаптації законодавства до стандартів ЄС», — цитує його пояснення пресслужба міністерства. 

Віталій Коваль підкреслив, що дуже важлива підтримка малих та середніх фермерів, які загалом виробляють 69% всієї агропродукції.

Зі свого боку представники ЄС відзначили прогрес у процесі реформування українського законодавства в частині гармонізації агросектору до вимог ЄС. Зокрема, це стосується ухваленого нещодавно закону про Державний аграрний реєстр. У Представництві ЄС наголосили, що в процесі євроінтеграції необхідно дотримуватися принципу відкритого діалогу, щоб розуміти труднощі адаптації українського агросектору, щоб пришвидшити процес реформування.

Джерело:
Agroportal.ua

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь