Лише 9% від зареєстрованих сортів твердої пшениці придатні для переробки

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 8
Ви зараз переглядаєте Лише 9% від зареєстрованих сортів твердої пшениці придатні для переробки

В Україні нараховується близько 70 сортів пшениці, з них 51 — української селекції і 19 — іноземної, але найбільш популярними серед аграріїв є 18 сортів, із яких 5 іноземних і 12 — української селекції.

Такими даними поділився директор «Агро-Юг-Сервіс» (ТМ «Аміна») Аліхан Малачієв під час всеукраїнської конференції «Розвиток попри війну: зерно і переробка».

Він розповів, що на підприємстві у 2023 році зробили аналіз 42 сортів твердої пшениці, й лише 5 із них підходило для виробництва. Цього року проаналізовано 72 сортів, і з них потрібної якості лише 8, тобто всього 9% від загальної кількості сортів.

Серед сортів твердої пшениці, які відповідали вимогам переробників, — Тамадур, Діадур, Тера, Єлісей, Харківська 39, Нащадок, Бурштин, Спадщина.

Джерело:
Agroportal.ua

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь