Від повені в Польщі постраждало 120 тис. га посівів кукурудзи, сої, цукрових буряків та картоплі

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 10
Ви зараз переглядаєте Від повені в Польщі постраждало 120 тис. га посівів кукурудзи, сої, цукрових буряків та картоплі

Відомі попередні масштаби збитків від повені сільському господарству Польщі. Від повені постраждало 120 тис. га сільськогосподарських угідь (більше 2% усіх сільськогосподарських угідь Польщі), а 27 тис. га цього року не зібрано.

Про це повідомляється в огляді Міністерства сільського господарства Нідерландів.

Міністерство сільського господарства Польщі оголосило про допомогу фермерам. Підтримка фермерів становитиме близько 5000 злотих (1200 євро) на гектар із незібраним урожаєм. В основному це стосується посівів кукурудзи, сої, картоплі чи цукрових буряків. З 27 000 гектарів незібраного врожаю це становить 135 мільйонів злотих (31,4 мільйона євро).

Підтримка фермерів також передбачатиме скасування орендної плати за сільськогосподарські угіддя та компенсацію за посіви, які потрапили в паводкові води.

Заступник міністра сільського господарства Адам Новак також повідомив, що, за даними ARMA (Агентства з реструктуризації та модернізації сільського господарства), 4318 фермерів постраждали від повені. Він додав, що 3360 сільгоспвиробників повідомили про втрати понад 30% продукції хоча б на одній ділянці.

Мінагрополітики, зазначив заступник міністра, також працює над створенням програми, яка стосується, наприклад, рекультивації та вапнування сільськогосподарських земель.

Головні агроновини України та світу

Головні агроновини України та світу

Олена Басанець, SuperAgronom.com

superagronom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь