Експерти не виключають запровадження обмежень на експорт російської кукурудзи

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 7

З 2 жовтня експортне мито на російську кукурудзу майже в десять разів підвищило експортне мито на кукурудзу, що є першою ознакою обмеження її експорту на тлі нижчих прогнозів урожаю кукурудзи через екстремальні погодні умови в основних російських регіонах виробництва зернової у 2024 р., повідомляє  Oilworld.

Як уточнюється, за даними Мінсільгоспу, з 2 жовтня експортне мито на кукурудзу підвищиться до 2786,2 руб/т порівняно з 292,7 руб/т попереднього тижня.

«Є досить висока ймовірність того, що експорт кукурудзи буде, м’яко кажучи, обмежений», — прокоментував це рішення генеральний директор Інституту кон’юнктури аграрного ринку (ІКАР) Дмитро Рилько, слова якого наводяться в повідомленні.

Також наголошується, що Мінсільгосп РФ на запит агентства про коментар із цього приводу не відповіло.

У 2023/24 МР Росія експортувала 7 млн ​​тонн кукурудзи, основними покупцями зернових стали Іран, Туреччина та Лівія. При цьому ІКАР прогнозує, що експорт російської кукурудзи скоротиться до 2,5 млн тонн у наступному сезоні.

Минулого тижня компанія «Совекон» повідомила, що врожай кукурудзи в Росії в п.р. скоротиться на 29,5%, до 12 млн тонн, що стане найгіршим показником з 2018 р.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь