Докери США домовилися з адміністрацією портів про припинення страйків

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 6

Міжнародна асоціація морських вантажників (ILA) 3 жовтня оголосила про досягнення домовленості з Морським альянсом США (USMX) про підвищення заробітної плати робітників та негайне відновлення роботи після страйків у портах США, які призупинили судноплавство на сході та узбережжі Мексиканської затоки на три дні, повідомляє The Guardian.

Зазначимо, що страйк, у якому взяли участь 45 тис. робітників у 36 портах США, став першим, що вразив східні порти та порти узбережжя Мексиканської затоки з 1977 р. До проведення переговорів закликав і Президент США Джо Байден, заявивши, що страйки можуть ще більше погіршити економічні наслідки для країни після урагану Хелен. Зокрема, за даними Everstream Analytics, до середи внаслідок страйків щонайменше 45 контейнеровозів, які не змогли розвантажитися, стали «на якір» у портах східного узбережжя портів узбережжя Мексиканської затоки, порівняно лише з трьома до початку страйку в неділю.

Попередня угода передбачає підвищення зарплат приблизно на 62%. «Попередня угода про рекордно високу заробітну плату та продовження процесу колективних переговорів є критичним прогресом на шляху до міцного контракту. Колективні переговори працюють, і це надзвичайно важливо для побудови міцнішої економіки», — йдеться в заяві президента США.

Нагадаємо, що переговори між ILA та USMX зірвалися в червні після того, як профспілка звинуватила USMX у порушенні контракту через впровадження автоматизації в деяких портах, а ILA вимагала значного підвищення заробітної плати відповідно до прибутків, отриманих галуззю за останні роки. До того ж профспілка виступає проти впровадження автоматизації роботи в портах, яка призведе до втрати частини робочих місць.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь