Вчені перетворили звичайні гази на їжу, поживнішу за яловичину

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 5
Ви зараз переглядаєте Вчені перетворили звичайні гази на їжу, поживнішу за яловичину

Дослідники з Університету Тюбінгена в Німеччині розробили процес, у якому використовуються вуглекислий газ, кисень і водень для вирощування дріжджів із високим вмістом протеїну та вітаміну B9 (фолієвої кислоти).

Процес, що нагадує виробництво пива, використовує мікроорганізми, які харчуються газами й ацетатом замість цукру, щоб виробляти білок і вітаміни. 

Виробництво базується на відновлюваній енергії та не потребує використання землі, що значно знижує викиди й може стати ефективним способом виробництва їжі для зростаючого населення планети.

Отримані дріжджі мають високу поживну цінність

Всього 6 грамів цього висушеного продукту забезпечують добову потребу в фолієвій кислоті, а 85 грамів покривають 61% щоденної потреби в білку. Це більше, ніж у яловичині, свинині, рибі та сочевиці. 

Проте дріжджі потребують певної обробки для видалення речовин, що можуть викликати подагру при надмірному споживанні.

Основною метою дослідження є зменшення споживання м’яса. Тваринництво відповідає за 57% викидів парникових газів у харчовій системі та займає 80% орних земель, постачаючи лише 17% калорій і 38% білка, пояснюють вчені. На їх погляд, такий підхід до сільського господарства є неефективним і може загрожувати продовольчій безпеці у довгостроковій перспективі.

agrarii-razom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь