У минулому сезоні мінімальна ціна на цукор становила 22 грн/кг. Наразі гуртова ціна навіть нижча 22 грн/кг.
Про це в статті для журналу The Ukrainian Farmer повідомив директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», член Комітету АПК при Торгово-промисловій палаті України Олександр Коротинський.
За словами фахівця, на початку нинішнього сезону, коли ще далеко не всі цукроварні розпочали роботу, гуртова ціна на солодкий продукт вже нижча 22 грн – на рівні собівартості виробництва.
«Це свідчить про те, що ринок має значне затоварювання продуктом, тому для виробників це буде досить важкий сезон», – зауважив Олександр Коротинський.
На його думку, у наступному маркетинговому році очікуємо скорочення посівних площ під солодкими коренями, адже маржинальність їх вирощування знижується.
Нагадаємо, внутрішні ціни на український цукор продовжують падати через торговельні обмеження з ЄС. Тому, за прогнозами експертів, гуртові ціни від цукрових заводів можуть знизитися до 18-19 грн/кг.