LEMKEN презентував сівалку для великих підприємств Solitair ST

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 3
Ви зараз переглядаєте LEMKEN презентував сівалку для великих підприємств Solitair ST

Нова сівалка Solitair ST від LEMKEN – ідеальне рішення для господарств, які хочуть сіяти з максимальною гнучкістю, ефективністю та продуктивністю. Ця сівалка поєднує в собі кілька операцій за один прохід і може вносити різні компоненти. Завдяки робочій ширині 12 метрів та різноманітним фронтальним робочим органам вона забезпечує високу продуктивність. 

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Для створення оптимальних умов для дводискових сошників Solitair ST може оснащуватися різними фронтальними робочими органами. Якщо необхідне попереднє ущільнення рядка для кращого контакту насіння з ґрунтом, то найкращим інструментом є трапецієподібний пластиковий коток. Якщо посівне ложе має бути вирівняне і додатково подрібнене, використовується вирівнююча балка. Хвилясті диски можна використовувати як попереднє знаряддя для цілеспрямованого розпушування перед сошником OptiDisc. Це створює дрібнозернистий ґрунт в зоні насіннєвої борозни для оптимального розміщення насіння. При цьому попереднє рихлення лише зони висіву допомагає зберегти вологу на глибині залягання насінини. 

Практичне завантаження Концепція Solitair ST пропонує багато інших переваг. Наприклад, подвійний бункер, що працює під надлишковим тиском, доступний у двох версіях: об’ємом 6 тис. літрів, який порівну розподілений між двома баками, або варіант на 7 тис. літрів, який розділений на 3 тис.і 4 тис. літрів.

Пластиковий бункер у поєднанні з модульною системою дозування має перевагу в тому, що вся система захищена від впливу добрив. Отвори для завантаження посівного матеріалу діаметром 600 мм оснащені гвинтовою кришкою та ситом, що забезпечує легке та безпечне наповнення.

Навіть базова версія Solitair ST оснащена чотирма дозаторами на кожну половину бункера, кожен з яких подає посівний матеріал до одного розподільника. Це означає, що ручне керування секціями може бути реалізовано вже в стандартній версії. У той же час, чотири модульні дозатори є основою для Single-Shot-висіву (метод одночасного висіву двох різних компонентів через один сошник). Чотири розподільчі головки, розташовані безпосередньо над висівною балкою OptiDisc, забезпечують найкращий поперечний розподіл посівного матеріалу. 

Сошникова балка оснащена дводисковими сошниками на паралелограмному кріпленні з прикочувальними роликами, які вносять насіння або добрива з міжряддям 12,5 см або опціонально 16,7 см. Сошниковий брус доступний з гідравлічним притиском OptiDisc H (тиск на сошник до 70 кг) або механічним варіантом OptiDisc M (тиск на сошник до 45 кг). Тиск сошників і глибину висіву можна регулювати незалежно один від одного. Це означає, що посівний матеріал завжди закладається на однакову глибину, навіть при високій швидкості руху і на різних ґрунтах. 

Послідуючі прикочувальні ролики окрім дотримання глибини коткують посівний рядок, забезпечуючи швидкі та рівномірні сходи. Чим більша робоча ширина, тим важливіше адаптуватися до рельєфу поля. Для цього висівна балка розділена на дві секції, які рухомо закріплені на центральній рамі. На поворотній смузі висівний брус піднімається і спирається на бічні опорні колеса, що дозволяє сівалці швидко і безпечно розвертатися. 

Нова сівалка Solitair ST буде доступна в обмеженій кількості з осені 2025 року, а її серійне виробництво заплановано на 2026 рік.

agrarii-razom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь