Цукровий буряк на полях підприємства «Кищенці» був попередником сої цього року. Врожайність якої була 2,5 т/га. Цурові буряки трохи постраждали, але висока цукристість компенсує кількісні втрати. Про це розповів Корнеліс Хузінха, співласник і директор підприємства в інтерв’ю Latifundist.com Кейс Хузінха: Ми вже продали зерно, бо нам потрібні гроші. Тепер будуємо молочну ферму.
Як зазначив аграрій, цукровий буряк вирощують як технічну культуру. До речі, врожайність цукрового буряку варіює досить широко — в межах 48-72 т/га, цукристість в межах 18,5-21%. Возять буряки на Київщину і Вінничину. Зокрема, на цукрові заводи у Пустоварівці, Шамраївці і Гайсині.
«На пшеницю і ячмінь в Черкаській області спека майже не вплинула, тож врожаєм цілком задоволені. Ріпаку отримали трохи менше, ніж очікували — через весняні заморозки. Врожай кукурудзи цього року зібрали на рівні 10-11 т/га, врожай соняшника — на рівні 3,5 т/га. З врахуванням особливостей сезону це хороший результат», — каже Корнеліс Хузінха.
В компанії трохи зменшили площу під олійними культурами. В останні роки досить багато сіяли ріпаку і соняшнику. То ж, суто з агрономічних причин відкоригували сівозміну.
«Зерно ми вже продали. Бо нам потрібні гроші. Зараз ми будуємо нову молочну ферму і постійно інвестуємо в будівництво», —зазначив він.
Алла Гусарова, SuperAgronom.com