Споживачі майже не відчули, що ціна на живець свиней впала до рівня 2017 року

  • Коментарі запису:0 коментарів | 
  • Переглядів: 120
Ви зараз переглядаєте Споживачі майже не відчули, що ціна на живець свиней впала до рівня 2017 року

Середня ціна на живець свиней забійних кондицій на третьому тижні просіла до 37,5 грн/кг. Така середньоринкова позначка була ще в кінці квітня 2017 року.

Водночас кінцеві ціни охолодженої свинини у торговельних мережах далеко не завжди відображають зміну ціни в закупівлі, повідомили в асоціації «Свинарі України» (АСУ).

Так, після зимових свят традиційно відбувається послаблення цін на свинину живою вагою, тож за два тижні внутрішні котирування втратили майже 3 грн/кг (7,2%), зазначили в АСУ. Роздрібні ціни відреагували дуже помірним зниженням – на 1 грн/кг, або в середньому менше 1%.

А в середині грудня 2020 року, коли на ринку живця  свиней була аналогічна цінова ситуація, роздрібні ціни на свинину були помітно вищими, ніж зараз: різниця середнього цінника – 2,6 грн/кг, або більше 2%».

Якщо зануритися глибше, то наприкінці квітня 2017 року кінцеві ціни на свинину були значно помірніші: основні м’ясні частини – 80-105 грн/кг (зараз – 105-147 грн/кг), а преміальна вирізка – 120,5 грн/кг (зараз – 157 грн/кг).

«Звичайно, нинішні роздрібні ціни відображають і девальваційні процеси (середній курс НБУ 28 квітня 2017 року був 26,55 грн/$1 проти 28,15 грн/$1 27 січня 2021 року) і загальні інфляційній процеси, – зауважили в АСУ. – Проте, відповідні загальноекономічні зміни відбилися і на промислових виробниках свинини. Тож закиди в їхній бік щодо високих споживчих цін безпідставні та мають маніпулятивний характер. Виробники вже котрий місяць збиткують, а ціна на прилавку майже не змінюється».

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь