Про це розповів співвласник компанії Green Wave, яка вирощує салати за вертикальною технологією, Володимир Новий, передає AgroTimes.
Наразі компанія проводить останній етап дослідження, аби інтегрувати у вертикальну технологію більш складні за вирощуванням овочі з довшим життєвим циклом.
«Green Wave – це не просто вертикальна ферма салатів, а принцип виробництва дуже різноманітних продуктів. Ми починали з культур, які здавалися нам максимально простими з погляду агротехнології – салат, базилік, мікрозелень», – пояснив Володимир Новий.
Він додав, що компанія також протестувала величезну кількість пряних і декоративних рослин, зокрема їстівні квіти для ресторанів, які є поки що екзотикою для Україні. Але згодом зрозуміли, що під їхню вертикальну технологію адаптивні набагато більше овочевих культур.