Відкриття ринку ЄС та внутрішній попит стимулюють зростання цін на український цукор

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 39

В Україні спостерігається поступове зростання цін на цукор. Наразі середній рівень умовних відпускних цін із заводу коливається в межах 24,6–25,3 грн/кг, проте очікується подальший підйом. Про це заявили аналітики сільськогосподарського кооперативу ПУСК, створеного в межах Всеукраїнської Аграрної Ради, повідомила 19 березня пресслужба ВАР.

За словами експертів, на ринок впливає кілька ключових факторів. По-перше, зростає внутрішній попит, а по-друге, відкрився ринок Європейського Союзу.

«Багато заводів наразі викуповують квоти під європейський ринок. Водночас українські виробники вже адаптувалися до зовнішніх поставок ще до відкриття ЄС – ми експортували продукцію до Туреччини, Камеруну, Кот-д’Івуару, Індонезії та Ізраїлю. Попит із цих країн зберігається, а додатковий інтерес із боку Європи лише посилює зростання цін», – зазначили у ПУСК.

Також на ціноутворення традиційно впливає сезонний тренд – з початку року і до середини літа спостерігається зростання котирувань.

«Сезонно ми бачимо зростання котирувань з січня по червень-липень. Враховуючи поточні ринкові фактори, умовні ціни можуть вийти на рівень 27–28 грн/кг з ПДВ», – вважають експерти.

Таким чином, активний експорт і традиційні сезонні чинники створюють передумови для подальшого підвищення вартості українського цукру, підсумували аналітики.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь