Весна традиційно вважається часом оновлення й здорового харчування, коли на столах українців з’являються свіжі салати з молодих овочів. Огірки, капуста й помідори стають основними інгредієнтами весняних страв, символізуючи перехід від важкої зимової їжі до легких вітамінних салатів. При цьому травневі ціни потішили українців здешевленням овочів, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Аналіз травневих цін показує, що огірки подешевшали майже в усіх сегментах. Гладкі огірки, які раніше коштували в середньому 128,69 гривні, тепер продаються по 89,13 гривні за кілограм. Колючі огірки подешевшали зі 138,58 до 93,90 гривні за кілограм, здешевівши на 47%.
Короткоплідні огірки також показали зниження вартості — з 125,43 до 86,90 гривні за кілограм. Сорти «Естафета» також стали доступнішими — 122,67 замість 177,10 гривні за кілограм.
Молода капуста також суттєво подешевшала у травні. Якщо раніше середня ціна становила 85,76 гривні, то тепер споживачі заплатять 52,17 гривні за кілограм. Білоголова капуста, навпаки, подорожчала з 54,75 до 73,50 гривні за кілограм.
Червоні помідори подешевшали зі 112,42 до 103,66 гривні за кілограм. Рожеві сорти знизилися в ціні з 189,51 до 110,10 гривні за кілограм, здешевівши на 72%.
Найбільш різке зростання ціни зафіксовано на помідори «сливка», які подорожчали зі 141,07 до 145,25 гривні за кілограм. Цінник на «сливку» склав 141,07 грн/кг замість 141,07 грн/кг.
Перегляди: 7