Про це розповіла Катерина Олійник, засновниця господарства, передає AgroTimes.
«Люди можуть придбати свіжий перець лише протягом двох місяців. Щоб вирішити цю проблему, ми почали займатися переробкою продукції», – зауважила вона.
Цех виробляє маринований гострий та солодкий перець за традиційним українським рецептом та цілу лінійку авторських соусів, в яких перець поєднується зі сливою, полуницею, калиною і навіть бузиною.
Фермерка закупила на грант основне переробне обладнання, втім значна частина роботи виконується вручну, будується власне виробниче приміщення замість орендованого.
«За п’ять років роботи ферми про неї дізнавалося все більше людей, і все більше вона обростає клієнтами, а ми розвиваємо особистий бренд. Для мене особисто звичайне вирощування перцю перетворилося у цілу історію, до якої постійно хочеться доторкнутися, з чим хочеться пов’язати хоча б кілька хвилин щодня. А перець зі звичайного овочу став предметом, який хочеться взяти із собою у кишеню в подорож або покласти дитині, яка йде до школи. Це наш снековий перчик, який дуже солодкий, практично не має насіння, і його просто обожнюють діти», – повідомила пані Олійник.