Обсяг переробки ріпаку в ЄС у 2025 році скоротився до трирічного мінімуму

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 19

За даними Oil World, обсяг переробки ріпаку в ЄС у січні-травні 2025 р. скоротився до трирічного мінімуму – 10,2 млн тонн (-0,7 млн ​​тонн до відповідного показника торік), що відповідно зменшило виробництво ріпакової олії та шроту.

Низькі запаси в ЄС, високі ціни на ріпак та низький попит на ріпакову олію з боку виробників біодизеля негативно вплинули на рентабельність переробки олійної в останні місяці, спонукаючи переробників переорієнтувати потужності на сою. Так, обсяг переробки сої в ЄС збільшився на 4% в січні-травні 2025 р., хоча більш суттєве збільшення стрималося завдяки великим надходженням до ЄС дешевшого південноамериканського соєвого шроту.

Очікується, що споживання соєвого шроту в ЄС досягне нового максимуму – 33,3 млн тонн у жовтні-вересні 2024/25 МР (+4,1 млн тонн за рік), поглинувши частку ринку від ріпакового шроту (зменшення на 1 млн тонн) та соняшникового шроту (-1 млн тонн). У Німеччині використання соєвого шроту в комбікормах збільшилось на 14% у січні-квітні 2025 р., тоді як використання ріпакового шроту скоротилося на 4%.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь