Мешканці Китаю не вживають гречку, однак вони з радістю продають крупу на інші ринки. Тому важливо знати, як обирати власну продукцію, яка не лише смачніша, а й корисніша для здоров’я, пише agronews.ua.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Для того, щоб точно переконатися, що у ваших руках продукт вітчизняного виробництва, потрібно звернути увагу лише на кілька деталей.
Спочатку розгляньте форму гречки. Українська має рівні грані, натомість в східного продукту вони округлі. Китайська гречка також має темніший колір та менший розмір.
Не зайвим буде нагадати, що китайський товар матиме більш спокусливу ціну. Однак різниця у кілька гривень не вартує ризиків для здоров’я та жертвування смаком.
Експерти кажуть, що під час приготування китайська гречка починає віддавати запахом горілого. Якщо ви почали готувати гречку і відчуваєте подібний аромат, то ні в якому разі не вживайте її.
Причина – наявність занадто великої кількості рутину. В китайській гречці його в 5 разів більше, аніж в продукції наших виробників.
Перегляди: 1