Про це в інтерв’ю ЦЕС повідомив Тарас Баштанник, президент Української плодоовочевої асоціації.
«Україна – нетто-імпортер овочів, не експортер, тому що в Україні високе споживання овочів і відносно невелике виробництво, тому Україна об’єктивно споживає все, що виростила сама. А ті позиції, які в поточний рік не вродили, вона ще дотягує, ну, доімпортовує: цибулю, картоплю. Я говорив про всі овочі відкритого ґрунту», – вважає експерт.
На його переконання, теплиці – це тема окрема, взимку свіжі овочі до України завозити треба. На той час собівартість овочів в Україні більша, ніж імпортних.
«У нас собівартість дуже висока через клімат і вартість енергоносіїв», – додає Тарас Баштанник.