Про це розповів співвласник підприємства Олександр Мігалатюк, передає AgroTimes.
«Ми охолоджуємо і пакуємо черешню прямо з саду і рефрижераторами українського перевізника довозимо до кінцевого пункту у Румунії, поляки возять своїми машинами. Відпускна ціна на рампі була трохи більше 2 євро», – сказав він.
Минулого року господарство експортувало майже у повному обсязі черешню всіх сортів (Кордія, Регіна, Каріна, Лапінс) – внутрішнього ринку у продажах було дуже мало, а сезон 2024 для всієї черешні і сливи був вдалий на відміну від 2025-го, зауважує фермер.
«Кордія трохи попала під заморозки у період цвітіння. Вона взагалі погано переносить мороз, і навіть попри те, що цей сорт був під накриттям, він постраждав, адже мороз тримався тиждень. Звісно плоди залишилися, але не в тому обсязі, що мав би бути», – зауважив Мігалатюк.