Фермери вирощують журавлину на торфових ґрунтах, зменшуючи просідання землі та викиди вуглекислого газу

  • Коментарі запису:0 коментарів | 
  • Переглядів: 27
Ви зараз переглядаєте Фермери вирощують журавлину на торфових ґрунтах, зменшуючи просідання землі та викиди вуглекислого газу

У Нідерландах, в регіоні Кримпенерваард, фермери органічного господарвства вирощують журавлину на торфових ґрунтах, замінюючи молочне тваринництво та зменшуючи просідання землі й викиди CO₂.

The Cranberry Company за підтримки Eosta — нідерландської компанії-дистриб’ютора органічних фруктів і овочів — заклала 18 га плантацій журавлини, утримуючи високий рівень води для відновлення ґрунту та підтримки біорізноманіття.

Урожай збирають з листопада до грудня, ягоди постачають на внутрішній ринок і експортують до Німеччини та Великої Британії.

«Ми працюємо майже 10 років, вирощуючи на торфовищах, де ґрунт втрачає речовину. Осушення для молочного тваринництва змушує землю просідати ще більше. Нам потрібно повторно зволожувати торфовища, і ми з’ясували, що можемо вирощувати там журавлину. Але ми не просто вирощуємо органічні ягоди – це також відновлення торфу, ґрунту, боротьба зі зміною клімату та підтримка біорізноманіття», – сказав Маттайс Крауверс з The Cranberry Company.

Цей підхід також забезпечує триваліший термін зберігання та стабільну якість ягід. Виробництво вже достатнє, щоб покрити програму Eosta на сезон 2025 року.

agrarii-razom

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь