В Держпродспоживслужбі відбулася нарада за участю голови установи Владислави Магалецької, на якій отримали позитивну оцінку проміжні результати реалізації проєкту «СТОП Фальсифікат» та була підкреслена необхідність об’єднання зусиль з метою захисту прав споживачів та очищення ринку від фальсифікованої продукції.
Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ДПСС, на нараді були визначені першочергові завдання, серед яких:
- розробка спільної стратегії пошуку недобросовісних виробників фальсифікованих харчових продуктів;
- продовження роботи з удосконалення діючого законодавства з метою підвищення ефективності боротьби з фальсифікатом;
- організація виявлення фальсифікаторів та порушників харчового законодавства через системи термінових повідомлень із залученням підрозділів Національної поліції;
- створення спільної комісії та проведення додаткових досліджень якості та безпечності різних видів харчових продуктів, особливо молочних та м’ясних, де існує найбільший відсоток фальсифікації;
- проведення рейдів спільно з відповідними підрозділами Національної поліції в місцях стихійної торгівлі з метою вилучення та наступного проведення розслідування походження товару, лабораторного аналізу його складу, походження поліграфії зовнішнього пакування тощо.
Учасники наради підкреслили, що всі заходи мають бути прозорими, а отримані результати – доведені до громадськості.
«Фальсифікат сьогодні є однією з найсерйозніших проблем в різних сегментах ринку продуктів харчування. Масло, молочна продукція, ковбасні вироби та продукція з риби, алкоголь — всі ці продукти фальсифікують заради отримання надприбутку. При цьому ділки не звертають увагу на безпечність і, тим більше, на якість», – підкреслила Владислава Магалецька на своїй сторінці у Facebook.
ІЦ УАК за матеріалами ПроАгро