Серед них – ТОВ “Органік стандарт”.
Директор компанії Сергій Галашевський розповів, як відбувається процедура сертифікації.
Спочатку підприємство подає заявку. Потім підписує договір з органом сертифікації та готується до інспекції.
Далі найскладніший етап – перевірка. Інспектор виїжджає на виробництво. Перевіряє, яке насіння використовує фермер, чим удобрює землю, як береже ґрунти, як і де зберігає продукт. Результат – сертифікат або відмова в його видачі.
Дивіться також:
“Вартість сертифікату розраховують індивідуально. Вона залежить від багатьох критеріїв, стандартів, категорій діяльності, кількості потужностей виробництва”, – пояснив Галашевський.
Сертифікат видають на рік. Компанія проводить анонсовані та раптові перевірки органічного виробника, а також веде дистанційний моніторинг упродовж року.
За матеріалами: epravda.com.ua