Капуста за тиждень подешевшала на 22%

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 10
Ви зараз переглядаєте Капуста за тиждень подешевшала на 22%

Про це повідомляє EastFruit.

На думку аналітиків, негативна цінова динаміка є наслідком низького попиту на капусту. При цьому покупці нерідко залишаються незадоволені якістю продукції, оскільки станом на 10 жовтня значну частку пропозиції на ринку становить некондиційна продукція.

Наразі ціна білоголової капусти озвучується виробниками в межах 4-6 грн/кг ($0,11-0,16/кг), що в середньому на 22% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами учасників ринку, наразі попит на цю продукцію доволі низький: реалізовувати її господарствам вдається, в основному, за укладеними раніше договорами. Водночас фермери продовжують активно прибирати капусту пізніх сортів, унаслідок чого пропозиція на ринку збільшується, що тільки погіршує ситуацію в цьому сегменті.

Аналітики відмічають, що сьогодні оптова ціна на білоголову капусту на українському ринку вже в середньому на 46% нижча, ніж на початку жовтня минулого року. При цьому, ключові гравці ринку не виключають подальшого здешевлення в даному сегменті, оскільки обсяги капусти на ринку помітно перевищують попит на неї.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь