З початку тижня ціна на тепличні огірки зросла на 38%

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 12
Ви зараз переглядаєте З початку тижня ціна на тепличні огірки зросла на 38%

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

«Основною причиною такого різкого подорожчання стало сезонне скорочення пропозиції огірка в українських тепличних комбінатах. Також підтримку цінам надає відсутність конкуренції з боку імпорту і вельми високий попит місцевих оптових компаній і роздрібних мереж», – відмічають аналітики.

Так, згідно з даними щоденного моніторингу EastFruit, сезон реалізації огірка в українських тепличних комбінатах близький до завершення. Господарства зараз проводять зачистку в теплицях, тому пропонують огірок здебільшого дрібним оптом.

Читайте також: Ціни на моркву в Україні знову знижуються

Експерти зауважують, що якість огірка в останніх вибірках значно знизилася, але це не заважає продавцям підвищувати відпускні ціни в цьому сегменті. Так, тільки з початку поточного тижня ціна на цю продукцію зросла в середньому на 38%, і сьогодні тепличний огірок надходить у продаж по 53-65 грн/кг ($1,46-1,79/кг).

Зазначається, що на сьогодні вартість тепличного огірка в Україні вже в середньому на 18% вища, ніж в аналогічний період минулого року. Така ситуація на українському ринку огірка, на думку експертів, може призвести до того, що імпортери почнуть поставки цієї продукції з Туреччини вже з наступного тижня. У такому разі ціна на огірок із місцевих господарств може призупинити зростання під тиском дешевшої імпортної продукції.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь