Огірки та помідори різко подешевшали

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 13
Ви зараз переглядаєте Огірки та помідори різко подешевшали

В Україні дуже несподівано почали знижуватись ціни на помідори. Це відбувається на тлі помітного скорочення пропозиції даної продукції з місцевих тепличних комбінатів. Повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Фермери знизили ціни на томати до 45-60 гривень за кілограм. Якщо порівнювати з кінцем попереднього тижня, цінник знизився в середньому на 18%.

За словами фахівців, здешевлення помідорів призвело до зниження попиту, яке було спровоковано недавнім підвищенням цін. Також вплинула якість продукції. Оскільки більшість тепличних комбінатів повідомили про швидке завершення сезону та проводять зачистки, то на продаж пропонуються залишкові партії помідорів, якість яких можна оцінити як нижчу за середню.

Гравці ринку прогнозують, що цінники на томати можуть знижуватися й надалі, якщо ситуація з попитом та темпами збуту не покращиться.

Водночас у супермаркетах спостерігається зниження цін на деякі сорти огірків. За даними порталу “Мінфін”, середній цінник на гладкі огірки знизився з 78,20 до 70,03 гривні за кілограм. Також доступнішими стали огірки довгоплідні – ціна впала з 99,99 до 78,89 гривні за кіло.

Огірки та помідори різко подешевшали1

AgroNews

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь