З ефективною технікою овочівництво може бути прибутковішим за вирощування зернових та олійних

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 12
Ви зараз переглядаєте З ефективною технікою овочівництво може бути прибутковішим за вирощування зернових та олійних

Таку думку висловив керівник відділу маркетингу GRIMME Максиміліан Геркен, передає Агробізнес Сьогодні.

За його словами, оновлена стратегія співпраці з фермерами передбачає комплексний підхід до справи – від обробітку ґрунту і сівби до збирання та післязбиральної доробки врожаю. А також у разі потреби – агрономічні й інші консультації.

І цукрові буряки, і картопля, і поготів овочі – це дуже специфічний вид бізнесу. Він може бути для фермера в багато разів прибутковішим, ніж вирощування зернових чи олійних культур, однак усе потрібно робити грамотно та ефективно», – наголошує Максиміліан Геркен.

Історія GRIMME розпочалася ще 1936 року. Компанія зараз перетворилася на сучасну потужну структуру, до якої входять три заводи, шість споріднених компаній, майже 3100 працівників із 30 країн світу. Якщо 2021 року фінансовий обіг GRIMME становив 557 млн євро, то 2022-го – вже 628 млн.

Як повідомив керівник відділу маркетингу GRIMME, компанія підготувала широку лінійку новацій під наступний сезон.

Новий дворядний картоплезбиральний комбайн EVO 260 має механічний або повністю гідравлічний привід усіх транспортерів сепарувальних пристроїв. EVO 260 особливо підходить для тих господарств, що збирають урожай дуже дбайливо. Зокрема, прагнуть ідеально точно сортувати картоплю ще під час роботи в полі. Новинка має бункер на 6 т і може агрегатуватися з тракторами потужністю від 120 к. с. Машина може бути оснащена повним комфорт-пакетом для людей, які вручну сортують картоплю.

Картоплезбиральний комбайн EVO 280 отримав повністю гідравлічний привід і безліч інновацій щодо простоти техобслуговування та зручності експлуатації. Завдяки повністю гідравлічному приводу регулювання всіх транспортерів, а також сепарувальних пристроїв, можливе незалежно від числа обертів ВВП трактора. За бажання доступні системи Speedtronic-Web і Speedtronic-Sep, які додатково знижують навантаження на механізатора, автоматично регулюючи швидкості руху всіх транспортерів залежно від навантаження. 8-тонний бункер, як і раніше, належить до стандартної комплектації.

Самохідних бурякозбиральних комбайнів REXOR було оптимізоване щодо полегшення роботи водія та дбайливого поводження з урожаєм. Щоб максимально розвантажити водія, система Speedtronic-Cruise активно керує приводом руху. Він має змогу самостійно обирати швидкість реакції круїз-контролю до досягнення попередньо заданої швидкості копання. Вибираючи «агресивний» або щадний запуск, водій безпосередньо впливає на зношення деталей і якість копання. У комбінації із серійною системою Speedtronic для пристроїв транспортування й очищення це відповідає практично автономному копанню в межах рядка.

Змінний сепарувальний пристрій ChangeSep забезпечує комфортабельну зміну другого сепарувального пристрою на машинах із двома сепарувальними пристроями, як, наприклад, EVO 290. Перемикання з пальчикового транспортера (ClodSep) на очищувальні вальці (EasySep) здійснюється гідравлічним способом за 2 хв. Регулювання нахилу першого та другого сепарувальних пристроїв, як і раніше, можливе без обмежень. Завдяки підкопувальному пристрою TerraControl із гребеневими напівбарабанами, які можна застосовувати для підкопування картоплі з гребеня та підбирання цибулі з валка, картоплезбиральний комбайн одним натисканням кнопки може бути переобладнаний на комбайн для збирання цибулі.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь