Експорт зернових та олійних з України у 2023 році перевищить минулорічний показник – Сольський

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 9

Загальний експорт з України зернових та олійних культур, а також продуктів їх переробки у 2023 р. перевищить рівень минулого року. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, повідомила пресслужба Мінагрополітики.

«Експорт цього року точно буде більший, ніж минулого року. Минулого року п’ять місяців взагалі випало – з 24 лютого до серпня були мінімальні обсяги експорту. Тому, очевидно, він буде більший, і в принципі потенційно тут я рахував би по-іншому: скільки ми маємо до вивезення порівняно з результатами минулого року. Так, ми маємо більше, тому що в нас урожай більший», – сказав міністр.

Оцінюючи приблизний обсяг вказаного експорту, М. Сольський нагадав, що минулого року сумарний урожай зернових та олійних культур в Україні становив близько 72 млн тонн, а цьогоріч він очікується на рівні 78-79 млн тонн.

«Очевидно, що в нас внутрішнє споживання не сильно помінялося – приблизно 7 млн тонн. Якщо в абсолютних цифрах – це означає, що цього року нам треба вивести з нового врожаю не менше 55 млн тонн. Це зерно, а також олійні культури, перероблені в олію, але загалом це не менше 55 млн тонн», – резюмував міністр.

Джерело:
apk-inform.com

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь