У 2023 році експорт зернових та олійних з України перевищить минулорічний показник – Сольський

  • Коментарі запису:0 Коментарів | 
  • Переглядів: 11
Ви зараз переглядаєте У 2023 році експорт зернових та олійних з України перевищить минулорічний показник – Сольський

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, повідомила пресслужба Мінагрополітики.

«Експорт цього року точно буде більший, ніж минулого року. Минулого року п’ять місяців взагалі випало – з 24 лютого до серпня були мінімальні обсяги експорту. Тому, очевидно, він буде більший, і в принципі потенційно тут я рахував би по-іншому: скільки ми маємо до вивезення порівняно з результатами минулого року. Так, ми маємо більше, тому що в нас урожай більший», – сказав міністр.

Оцінюючи приблизний обсяг вказаного експорту, Микола Сольський нагадав, що минулого року сумарний урожай зернових та олійних культур в Україні становив близько 72 млн тонн, а цьогоріч він очікується на рівні 78-79 млн тонн.

«Очевидно, що в нас внутрішнє споживання не сильно помінялося – приблизно 7 млн тонн. Якщо в абсолютних цифрах – це означає, що цього року нам треба вивести з нового врожаю не менше 55 млн тонн. Це зерно, а також олійні культури, перероблені в олію, але загалом це не менше 55 млн тонн», – резюмував міністр.

agro-business

Поділитися новиною:

Отримуйте ТОП-10 новин за минулий день на електронну пошту:

Залишити відповідь